Hírek

2021.02.17
Márciusi közös programok

MÁRCIUS 15.
Március 8-a hetében minden a Nemzeti Ünnepünk, Március 15. körül forog majd.

A hét programja:
- az ünnephez kapcsolódó jelképek pl. zászló, csákó, kokárda készítése
- az eseményhez tartozó dalok, történetek felelevenítése (a gyerekek életkorának megfelelően)

Március 12-án, pénteken délelőtt: nagyobb óvodásaink a pomázi Városháza előtt elhelyezik
zászlóikat a Szabadságharcos emlékműnél.

Kérjük, hogy aznap valamennyi gyermek (a bölcsődések is) hozzon kokárdát magával és ünneplőben érkezzen (sötét nadrág/szoknya és fehér ing/blúz).VÍZ VILÁGNAPJA
Március 22-én ünnepeljük világszerte a Víz Világnapját, ezzel is hangsúlyozva a víz életünkben betöltött fontos szerepét. A Mackó-Kuckóban március 22-e hetében a megszokottnál is több figyelmet szentelünk majd az ember és a víz számtalan helyen, módon, formában megvalósuló kapcsolatára. A Világnapról csoportonként, életkorhoz igazított programokkal "emlékezünk meg". HÚSVÉT
A Húsvétot a Mackó-Kuckóban március 31-én, szerdán délelőtt tartjuk.

Program:
- ünnepi menü: reggelinél Húsvéti tál
- locsolkodás
- tojáskeresés (jó idő esetén kint az udvaron)

Kérjük, hogy gyermekeik aznap az alkalomnak megfelelő ruhában, "csinosan" érkezzenek (most nem kérünk fehér felsőt és sötét szoknyát vagy nadrágot)!

Locsolkodásról: valamennyi csoportból a fiúk útra kelnek majd, hogy minden egyes csoportban a lányokat megöntözzék, nehogy elhervadjanak. A lányok közben a csoportszobában maradnak és várják a látogatókat. A szépen elszavalt versért és a locsolásért pedig csokitojással jutalmazzák a fiúkat.

Fiús szülőknek: a fiúk a hagyományoknak megfelelően vízzel locsolkodnak majd, ezért vízzel megtölthető spriccolót kérnénk aznapra. (A parfümök, kölnik allergiás reakciót is kiválthatnak a gyerekek bőrén és a többféle illatból kavarodó felhő sem egészséges.) A csokitojások gyűjtéséhez kis szütyőt, táskát is hozhatnak a fiúk magukkal.

Lányos szülőknek: intézményünkbe járó valamennyi fiú tiszteletét teszi nem csak a saját csoportjukban lévő lányoknál, hanem az összes "virágszálnál". Ezért kérnénk a lányos szülőket, hogy kb. 30 db mini csokitojással készüljenek. Aki tud, az az ajándéknak szánt édességek tárolására kis táskát, kosarat is hozhat magával.

Köszönjük az együttműködésüket!

Jó szórakozást kívánunk!

Honlap készítés