Látogató számláló

0
1
0
5
1
5
6

Hírek

2024.02.16
Farsangi mulatság 2024

ITT A FARSANG, ÁLL A BÁL

 

 

Farsang, maszkabál, jókedv, nevetés és közös élmény…

Míg a bölcsődéseknél örülünk annak, ha egy fénykép erejéig fennmarad a fejen a méhecske csápja, addig az óvodások kifejezetten imádnak átlényegülni, más bőrébe bújni. Farsang tájékán, kiscsoporttól kezdve különleges izgalom fogja el a gyermekeket.

Február 12-e hete, a Farsangi Hét, a télbúcsúztatás jegyében telt a Mackó-Kuckóban. De már február elejétől az évszakhoz, ünnephez kapcsolódó népi játékokat, dalokat, mondókákat tanultunk vagy éppen elevenítettünk fel illetve a témához kapcsolódtak „kézműves” foglalkozásaink is.

12-étől hétfőtől szerdáig, délutánonként mindig valamelyik csoport öltött maskarát és ünnepelt együtt a családtagokkal. A Farsang nálunk sosem csak egyszerű jelmezbemutatás: a szülőket is bevonva, számtalan ügyességi, szórakoztató játék, közös tánc színesíti a délutánokat.

Ráadásképpen péntek délelőtt mindenki ismét a jelmezében parádézhatott. Az ebédlőben gyülekezve csörgő-zörgő eszközökkel, csujogatókkal igyekeztünk elűzni a telet. Majd a maskarák bemutatója / bemutatkozója után kezdetét vette a tánc. Kisebbek és nagyobbak körében is sikerült igazán fergeteges házibuli hangulatot varázsolnunk.

A különleges vendéglátás sem maradhatott el: tízóraira a délutáni csoport Farsangokból megmaradt finomságokból csaptunk morzsa partit, majd ebédre a konyhánkon dagasztott, sült Farsangi fánk került az asztalokra.

A karneváli hangulatáról beszéljenek helyettünk most az eseményeken készült KÉPEK.

Honlap készítés