Látogató számláló

0
1
0
2
0
6
7

Hírek

2023.11.20
Majorka bábszínház

November 20-án, hétfőn ismét a Majorka Színház látogatott el hozzánk és adta elő színházteremmé átalakított ebédlőnkben  ’A kékfestőinas’ című bábjátékot. A társulat mindig kedves vendég nálunk, hiszen zeneszó, vidám ének és interaktív játék jellemzi az előadásukat, melyben mi magunk is fontos szereplőkké válunk. Így történt ez most is, a történet és szerepünk a következő volt…

Főszereplőnk, Palkó beáll kékfestőinasnak, ahol cseppet sem bőbeszédű mesterétől tökéletesen elsajátította a kékfestés csínját-bínját. Később csodálatos álmot lát, amit azonban nem árul el senkinek. A király, megunva a makacskodást befalaztatja, de a szépséges királylány minden nap meglátogatja és étellel, itallal gondoskodik róla.
A török szultán eközben feladványokat küld a magyar királynak, melyek megoldásra várnak. Ám ha nincs jó válasz, elvész az ország, és a királylány a szultán 18. felesége lesz.
Leleményes ötletekkel, kitartó próbálkozással…
- akkorát ugrottunk, mint egy templomtorony
- kiszabadultunk a gordiuszi-csomó fogságából
- és kijutattuk a szultán piros golyóját, üvegcséjéből
Így közösen és a falon túlról Palkó segédkezésével megmentettük a hazát, a király leromboltatta a falat és hozzáadta leányát Palkóhoz. 
„Minden jó, ha a vége jó!”

Képes beszámolónkat keressék a GALÉRIÁBAN.

Honlap készítés