Látogató számláló

0
1
0
6
8
2
8

Hírek

2024.04.22
Parlament

LÁTOGATÁS AZ ORSZÁGHÁZBAN

 

Országház: ma már el sem tudjuk képzelni a Duna-partot nélküle. Annak ellenére, hogy csodaszép Parlamentünket minden magyar állampolgár meglátogathatja, sokan csak kívülről tekintik meg az épületet, kapuján azonban sohasem térnek be.

Hagyomány a Mackó-Kuckóban, hogy a nagy csoportosok, kicsit búcsúajándékként, látogatást tesznek az Országházban. A Kék csoportosok még nem is olyan régen kezdték az óvodai életet és most rajtuk volt a sor, hogy április 22-én, hétfőn megcsodálják kívülről belülről Parlamentünket. A gyermeki nyelvén kiválóan értő és beszélő idegenvezető segítségével a Nagyok megnézhették az üléstermeket, a koronázási ékszereket és kicsit betekintést nyerhettek az épület illetve a korona történetébe. A fotókon majd látják: a gyerekek kis fülhallgatót is kaptak, így az őket kísérő idegenvezető halkan, azonban a csapat valamennyi tagja számára érthetően beszélhetett.

Az Országház lenyűgöző díszítőelemeit és óriási méreteit óvodásaink tátott szájjal és rácsodálkozó tekintettel fogadták. És ha pontosan még nem is értik az épület valódi szimbolikáját, megilletődöttségük azért jelezte, hogy valahol mégis érzik a Parlament jelentőségét, súlyát.

Az Országházi látogatásáról készült képeket tekintsék meg GALÉRIÁNKBAN.

Honlap készítés