Látogató számláló

0
1
0
6
8
2
8

Hírek

2023.11.13
Márton-nap

November 6-10-ig Márton nap tiszteletére a libáké volt a főszerep intézményünkben.

Korosztályoknak megfelelően meséltünk a Márton nap történetéről, szokásairól. Felcsendültek az ünnepkörhöz kapcsolódó dalok, mondókák és versek. Kár, hogy nem számoltuk hányszor visszhangzott innen-onnan a „Száz liba egy sorba…” kezdetű dal. A legkülönbözőbb technikákkal és a legváltozatosabb anyagok felhasználásával pedig csak készült, csak készült a lámpások és a libák sokasága. A gyerekek remekműveiből bejáratunknál a szülők által is megtekinthető kiállítást is rendeztünk.

És ha valaki mindezek ellenére elfelejtette volna, hogy a héten mivel is foglalkoztunk a Mackó-Kuckóban, a bejáratunknál felfüggesztett hatalmas libáról biztosan rögtön eszébe jutott a tematika.

November 10-ei, családi kézműves délutánunkon olyan alapanyagokkal dolgozhattunk, mint pl. a pattogatott kukorica, amikről nem is gondolnánk, hogy a Mackó-Kuckósok kezébe kerülve gyönyörű alkotások elemivé vagy éppen művészi kellékekké válnak majd. A koncentráló tekintetek, kicsik és nagyok közös munkája láttán nem igazán lehetett eldönteni, hogy ki élvezi jobban ezt a fajta együttlétet: felnőtt vagy éppen a gyermek.

Ám, hogy a Márton napi eszem-iszom se maradjon el, természetesen most is konyhánkon készült finomságok várták az egybegyűlteket. A tepertős, libazsíros kenyérrel, hagymasalátával, hordós káposztával valamint különleges ízesítésű teával kínáltuk vendégeinket.


A Márton-heti libaságokról készült képes beszámolónkat keressék honlapunk GALÉRIÁJÁBAN.

Honlap készítés