Látogató számláló

0
1
0
5
1
5
6

Hírek

2024.03.28
Húsvét 2024

 

A Mackó-Kuckóban március 27-én ünnepeltük a Húsvétot. A legkülönbözőbb technikákkal festettünk, díszítettünk, alkottunk húsvéti motívumokat.

A nagy napon saját konyhánk ismét remekelt. Műalkotásnak is beillő Húsvéti tállal valamint ünnepi terítékkel fogadtuk reggelinél óvodásainkat és bölcsődéseinket.

A gyerekek reggeli után már majd kiugrottak a bőrükből az izgatottságtól. Alig várták, hogy elkezdődjön a fő program, a tojáskeresés és a locsolkodás.

Kis ruhacsinosítás, csokitojással teli kosarak a kézben, azaz a lányok várják a locsolkodókat. Valamennyi óvodás és bölcsődés legény pedig útra kelt, hogy a Mackó-Kuckó összes leányzóját meglátogassa. A saját csoportszobájában várakozó hölgykoszorú lelkesen, áhítattal hallgatta végig a versikéket, mint ha most hallották volna először a rímeket (pedig a fiúkkal együtt tanulták őket). Az ifjú legények pedig kellőképpen gondoskodtak arról, hogy egyetlenegy virágszál se hervadjon el. Amennyi csokitojást gyűjtöttek a locsolkodók, szerintem a fiús családoknál jó ideig nem lesz probléma az édesség készlettel.

Amennyiben ekkorra még nem lett volna elég a csokiból elindult a tojáskeresés ahol a gondosan elrejtett csokitojásokat leleményes bölcsődéseink és óvodásaink pillanatok alatt felfedezték!

A Mackó-Kuckós Húsvétról készült képeinket megtekinthetik galériánkban.

 

 

Honlap készítés