Hírek

2019.01.19
Az eltűnt hangok meséje

Január 18-án, pénteken a Mackó-Kuckó ebédlője ismét színházteremmé változott és a Bábrakadabra Bábszínház Az eltűnt hangok meséje című előadását élvezhették a gyerekek.

Bábszínház zenével vagy zenés műsor bábszínházzal – nem is tudom miként aposztrofáljam a darabot. Bábszínház vagy színház, nehéz eldönteni: a bábokkal élő szereplők és természetesen a közönség soraiból verbuválódott beugró zenészek is együtt játszottak. De hagyjuk is most ezeket a teoretikus kérdéseket, a legfontosabb, hogy a gyerekek ismét igényes előadáson csudajól szórakoztak és közben a hangszerekről, a muzsikáról is rengeteget tanultak.

A történet leírását idézném az előadóktól:

„Metronóm mester és tanítványai elhatározzák, hogy megajándékozzák az embereket, elviszik hozzájuk a zenét. Először a furulya, majd a szájzongora, végül az ütőhangszerek indulnak útnak, de sajnos egyikük sem jár sikerrel. Útjuk ugyanis egy sűrű erdőn át vezet, ahol Huncutvári Botfülű Manó várja a gyanútlan utazókat. Ő bizony ki nem állhatja a zenét, ezért a hangszerek hangocskáit eldugdossa, szétszórja a fák között. Már-már kudarcot vallana a szándék, amikor Metronóm mester úgy dönt, hogy közbelép. A gyerekek segítségével - akik természetesen eddig sem ültek tétlenül, - visszaszerzi Huncutvári Botfülű Manótól a kottafejeket, és a velük leírt zenét a hangszerekkel együtt végre diadalmasan átadja az embereknek. Mivel pedig minden és mindenki kéznél van, a mese végén megszólal a zenekar.”

Az előadásról készült képeket honlapunk GALÉRIÁJÁBAN tekinthetik meg.

Honlap készítés