Látogató számláló
Kakaós csiga
Honnan kerül egy hétköznapi család tányérjára a kakaós csiga? Általában a legközelebbi pékség látványpultjából. Még az igazán tiptop háziasszonyok közül is alig akad ma már olyan, aki otthon nekifogna az elkészítéséhez.
Nem így vagyunk ezzel a Mackó-Kuckóban! A csütörtöki menüben az igazán tartalmas frankfurti leves mellé kakaós csigát kaptak a gyerekek ebédre. Na de nem ám pékségből érkezett a szállítmány, saját főzőkonyhánk „kemencéjéből” kerültek ki a pompásan gőzölgő sütemények.
Hogy a kész csiga minél lágyabb legyen, a bölcsődés és az óvodás korosztály ízlésének megfelelően a kinyújtott tésztát beigliszerűen tekerte fel Hajni néni, majd késsel szeletelte, a csigákat a tepsiben pedig szorosan egymás mellé helyezte. Így a csigánk széle nem száradt ki, a péksütemény könnyen harapható, egyszerűen fogyasztható maradt. A megsült tésztát, érdemes még melegen szétszedni, különben a tekercs forma könnyen megsérülhet.
A látvány magáért beszél!
KAKAÓS CSIGA – Mackó-Kuckó módra (recept)
dagasztáshoz
1 kg liszt (kb 40 db kisebb csigára való)
4 tojás
15 dkg kristálycukor
élesztő
6dl tej (dagasztáshoz + élesztő felfuttatásához)
sütőbe kerülés előtt kenéshez olvasztott vaj
töltelék ízlés szerint (a kakaó súlyának duplája a cukor):
30 dkg kristálycukor
15 dkg natúr kakaópor
FOTÓK