Látogató számláló
0
1
1
0
2
4
6
Krumplifánk
Hozzávalók:
3+1 dl tej
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 csipetnyi só
20 dkg főtt burgonya
60 dkg liszt
2 tojás sárgája
5 dkg vaj
1 dl tejben és kevés cukorral megkelesztjük az élesztőt. A burgonyát szitán áttörjük és a maradék 3 dl tejjel leforrázzuk. A krumplifánk készítéséhez nem szükséges annyi tej, mint a hagyományos fánkéhoz, mert a krumpli lágyítja a tésztát.
Ha kihűlt a tészta és a kovász megkelt, hozzáadjuk a 60 dkg lisztet,
a 2 tojássárgáját, az olvasztott vajat és a kevés s ót. Valamivel keményebbre hagyjuk a tésztát, mint a rendes fánknál. Jól kidolgozzuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Forró olajban kisütjük, majd még melegen fahéjas porcukorban megforgatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Hírek
2024.10.04
2024.10.02
2024.08.26
2024.06.06