Látogató számláló
Csicseriborsó krém
A csicseriborsóról sokáig csak annyit tudtam, hogy az egyik népdal 1. sorában megjelenik az elnevezése (Csicseriborsó, bab, lencse…).
A csicseriborsó Indiában, Marokkóban, Dél-Amerikában és Afrika számos országában közkedvelt hüvelyes, mely hazánkban inkább a reformtáplálkozás népszerű alapanyaga. Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás. Tápértéke kiemelkedő, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag, felhasználása pedig számtalan lehetőséget rejt magában.
A reformtáplálkozás szó hallatán sokan rögtön összerezzennek, hiszen nem feltétlenül a legízletesebb falatok jutnak vele kapcsolatban az eszükbe. Ám ennél az ételnél biztosan állíthatom, hogy ami egészséges, az tényleg finom is.
CSICSERIBORSÓ KRÉM (Mackó-Kuckó módra)
0,5 kg csicseriborsó (nem konzerv)
lecsós alap: 2db zöldpaprika, 2db kápia, 2 nagyobb paradicsom, 1 fej vöröshagyma,
1 fej fokhagyma
fűszer: só, bors
0,25 dkg kocka Rama
A csicseriborsót éjszakára beáztatjuk, majd puhára főzzük. A lecsós alapot kevés olajon megpároljuk. A csicseriborsót és a lecsót összeturmixoljuk, majd amikor a massza kihűlt, vajjal felhabosítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
Végeredményként egy könnyen kenhető szendvicskrémet kapunk.
FOTÓK