Látogató számláló

0
1
0
5
5
0
0

Kukucskálós túrós

Saját főzőkonyhánk számtalan lehetőséget rejt magában. Minden elismerés megilleti konyhán dolgozó kollégáinkat, Hajnit és Marcsit, hogy szinte minden héten kerül valami házi sütésű finomság az asztalokra.

És nem is akármilyen finomság! A mai ebéd: gulyásleves és kukucskálós túrós. Az előbbi étel nem, az utóbbi azonban biztosan magyarázatra szorul. A különleges elnevezés egy túrós, kakaós süteményt takar, ugyanis a túrós tésztaalapból a kakaós gömb szemek szinte ránk néznek, „kikukucskálnak”. A lágyabb túrós masszához tökéletesen illik a keményebb kakaós golyó – az összhatás isteni. Próbálják ki, egyáltalán nem ördöngős összeállítani.

KUKUCSKÁLÓS TÚRÓS RECEPT
8-10 személyre kb. egy közepes tepsire való


kakaós gömbhöz
12,5 dkg margarin

20 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
15 dkg kristálycukor
2 db tojás
fél csomag sütőpor

A fenti hozzávalókat össze kell gyúrni. Érdemes kb. fél órára fagyasztóba tenni a kakaós tésztát, hogy keményebb legyen az állaga.


túrós tésztaalap
0,5 kg túró

25 dkg porcukor
12,5 dkg margarin
4 tojássárgája
4 tojásfehérje
2 csomag vaníliás cukor
1 kis csomag vaníliás pudingpor


A tojássárgáját, a margarint a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd összedolgozzuk a pudingporral és a túróval. A tojásfehérjét külön habbá verjük és végül óvatosan a masszához keverjük.


A túrós masszát kilisztezett, kizsírozott tepsibe öntjük. A kakaós masszából golyókat formázunk és a golyókat egymástól 2-3 cm-es távolságra a masszába tesszük. A süteményt a piskótához hasonlóan sütjük meg. Tűpróbával érdemes tesztelni, megsült-e a tészta.

Jó étvágyat kívánunk!

FOTÓK

Honlap készítés