Látogató számláló

0
1
0
8
1
3
3

Hírek

2024.06.26
Nagy csoportosok búcsúja

NAGY CSOPORTOSOK BÚCSÚJA

Nagyok búcsúztatása, azaz az óvodás kor, a felhőtlen gyermeki világ lezárása. Egy korszak véget ért, az iskolával teljesen másfajta szabályok közé csöppenek a gyerekek. Társaktól, nevelőktől most elválnak, de szeptembertől majd újakat ismernek meg. Szomorúságunkat enyhíti, hogy valaminek a vége mindig egy másik dolog kezdete is egyben.

Június 21-e hetében minden a Nagyokról szólt: a Kívánsághét apropóján kedvenceikből összeállított menüsor sült-főtt konyhánkon.

Június 20-án, csütörtökön délelőtt műsorukkal társaiktól és kollégáinktól búcsúztak el a Nagy csoportosok. A vásári forgatag köré épített igazán jókedvű, humorral fűszerezett előadásban dalok, versek, tánc, mondókák váltották egymást. Majd elkövetkezett a búcsú, ahol már inkább a szívszorító, elgondolkodtató szavak váltak hangsúlyossá. A mackó-kuckósok nevében a középsősök lepték meg ajándékkal a Nagyokat.

 

Június 21-én, pénteken a családtagokat lepték meg műsorukkal a Nagyok. A csütörtöki előadáshoz képest újdonságnak számított a délután egyik legmeghatóbb része, a mackó-kuckós kendők felkötése és a jelképes útilapuk, azaz a tarisznyák átadása.

A tabló átadása és a gyerekek óvodai életéből összeállított nosztalgia fotósorozat vetítése alatt már felszabadultak mind a gyerekek, mind a felnőttek. Az ilyenkor szokásos eszem-iszom, felhőtlen beszélgetés zárta az ünnepi eseményeket.

A Kék csoportosok nagy változás előtt állnak, kívánjuk, hogy vegyék sikeresen az akadályokat. És ha ismét felénk járnak, mindenképp térjenek be egy kis nosztalgiázásra a Mackó-Kuckóba!

Honlap készítés