Látogató számláló

0
0
9
4
7
2
0

Hírek

2023.04.20
Látogatás az Országházban

Az Országház, Magyarország háza olyannyira magyar, hogy kizárólag hazai alapanyagokból, magyar mesterek segítségével, magyar technológiával épült, így hajdanában egész iparágakat lendített fel a beruházás. Még az ablakokon, valamint a falakon lévő díszek is Magyarországon őshonos növényeket ábrázolnak. „Idegennek” számító anyagból csak a főlépcső melletti vörös színű gránitoszlopokat faragták.

Annak ellenére, hogy Országházunkat minden magyar állampolgár meglátogathatja, sokan még nem jártak benne soha. Másképp vannak ezzel óvodásaink!

Hagyomány a Mackó-Kuckóban, hogy a nagy csoportosok, kicsit búcsúajándékként, látogatást tesznek az Országházban. A Zöld csoportosok még nem is olyan régen kezdték az óvodai életet és most rajtuk volt a sor, hogy április 19-én, szerdán megcsodálják kívülről belülről Parlamentünket. A gyermeki nyelvén kiválóan értő és beszélő idegenvezető segítségével a Nagyok megnézhették az üléstermeket, a koronázási ékszereket és kicsit betekintést nyerhettek az épület illetve a korona történetébe. A fotókon majd látják: a gyerekek kis fülhallgatót is kaptak, így az őket kísérő idegenvezető halkan, azonban a csapat valamennyi tagja számára érthetően beszélhetett. Nagy csoportosaink az ülésteremben elcsíphettek egy parlamenti különórát illetve az épület előtt az őrségváltást is.

Az Országház lenyűgöző díszítőelemeit és óriási méreteit óvodásaink tátott szájjal és rácsodálkozó tekintettel fogadták. És ha pontosan még nem is értik az épület valódi szimbolikáját, megilletődöttségük azért jelezte, hogy valahol mégis érzik a Parlament jelentőségét, súlyát.

Az Országházi látogatásáról készült képeket tekintsék meg GALÉRIÁNKBAN.

Honlap készítés