Látogató számláló

0
0
9
2
7
9
7

Hírek

2023.02.20
Farsang

A farsangolás február 6-tól kezdődött a Mackó-Kuckóban. Ebbe a télbúcsúztatós időszakba tulajdonképpen mindent belecsempésztünk, ami a Karnevál pezsgő hangulatának velejárója: azaz volt itt vidámság, bolondozás, ricsaj, kavalkád, zene, tánc, sok-sok játék és természetesen jelmezfelvonulás.

A délelőtti programokról: az évszakhoz, ünnephez kapcsolódó népi játékokat, dalokat, mondókákat tanultunk vagy éppen elevenítettünk fel, illetve a témához kapcsolódtak „kézműves” foglalkozásaink is.

Azonban a Farsang csúcspontja mi is lehetne más, mint maga a jelmezfelvonulás! Más bőrébe való bújás mindig lázba hozza óvodásainkat, és titkon megsúgom, a Mackó-Kuckóban dolgozó játékos lelkületű felnőtteket is. Délutánonként mindig valamelyik csoport öltött maskarát, a gyerekek rábízhatták magukat saját illetve szüleik fantáziájára. Akadtak itt klasszikus mesehősök pl. Csipkerózsika vagy tündér, de a manapság népszerű rajzfilmfigurák is, mint pl. Elza a Jégvarázsból vagy Marshall a Mancs őrjáratból, hirtelen megelevenedtek előttünk. Akadtak meglepő, különlegesnek számító választások is pl. Rubik kocka, titkos ügynök vagy ősember.

A Farsang nálunk sosem csak egyszerű jelmezbemutatás – a csoportonkénti felvonulást mindig valamiféle kis produkció (tánc, vers, mondókázás) illetve játék is színesíti. Mindig arra törekszünk, hogy ilyenkor a szülők ne csak pusztán szemlélői, hanem aktív részesei is legyenek a közös felhőtlen együttlétnek.

Február 10-én, pénteken délelőtt ismét mindenki a jelmezében parádézott. Az ebédlőben gyülekezve csörgő-zörgő eszközökkel, csujogatókkal igyekeztünk elűzni a telet. Majd a maskarák bemutatója / bemutatkozója után kezdetét vette a tánc. Azt hiszem, sikerült igazi házibuli hangulatot varázsolnunk, együtt roptuk a „mutogatós” táncokat, limbóztunk, vonatoztunk és riszáltunk…

A különleges vendéglátás sem maradhatott el: tízóraira most a délutáni csoport Farsangokból megmaradt finomságokból csaptunk morzsa partit, majd ebédre a konyhánkon dagasztott, sült Farsangi fánk került az asztalokra.

Farsang – télűzés: valamennyi Mackó-Kuckós, óvodás, bölcsődés, kolléga egyaránt kitett magáért. Rajtunk már biztosan nem fog múlni az enyhébb idő, a cirógató, első meleg napsütés érkezése.

Képes összefoglalónkat tekintsék meg GALÉRIÁNKBAN.

Honlap készítés