Látogató számláló

0
0
9
0
1
6
8

Hírek

2023.01.12
Első korcsolyafoglalkozás

Január 11-től, szerda délelőttönként ismét járnak óvodásaink játékos korcsolyaoktatásra. A korcsolyatanulás az 5-6 éves korosztályt, a Zöld és a Kék csoportot érinti. A gyerekek szakoktatótól, a Budakalászi Műjégpályán sajátíthatják el a korcsolyázás alapjait.

A korcsolyázás a kezdeti esés-eső ellenére mindig nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. Pedig egy földönkívüli szemével vizsgálva igazán furcsa szórakozásról van szó: csúszós, balesetveszélyes terepet választunk helyszínnek, olyan közeget, amit a hétköznapokban bosszúsan elkerülnénk. Belepréseljük a lábfejünket egy merev, spanyolcsizmaszerű lábbelibe. Végül nehezítve helyzetünket, legyen a lábunk 23-as vagy 47-es, egy vékony, pár mm-es fém élen egyensúlyozunk. 

Mindezek ellenére a Mackó-Kuckósok igazán élvezték már az első órát is. A kezdőnek számító középsősöknek oktatónk először rövid, szárazföldi edzést tartott az öltözőben, azaz igyekezett a még kevésbé csúszós terepen begyakoroltatni a gyerekekkel az alapmozdulatokat (korcsolyában való felállás, helyes lábtartás stb.). Mint minden évben, ezúttal is szemtanúi lehettünk annak, hogy milyen gyorsan ráéreznek erre a különleges, embert, főleg felnőttet próbáló közegre óvodásaink. A folyamatos négykézlábon járás és huppanás helyett ugyanis már önfeledt korcsolyázást is láthattunk középsőseinktől.  A már gyakorlott nagycsoportosaink pedig úgy siklottak, úgy mozogtak a jégen, mint ha nem telt volna el kb. 1 év a februári utolsó foglalkozás óta.

Az első korcsolyaóráról készült képeket keressék GALÉRIÁNKBAN.

Honlap készítés