Látogató számláló

0
0
9
0
1
6
9

Hírek

2023.01.16
Bábszínház

Még az ismeretlen magyar népmesékkel kapcsolatban is mindig azaz az érzésem, mint ha a történetet egyszer hallottam volna már valahol. A visszatérő szereplők, a szokásos fordulatok, a próbatételek, a jó mindig elnyeri jutalmát – az események forgatókönyve hasonló. Hasonló, de mégis mindegyik valamiben más, valamennyi egy különleges gyöngyszem. Magyar népmesét látni, hallgatni igazán jó szórakozás, főleg, ha kiváló a tálalás.

A Majorka Színház minden nevelési évben többször is ellátogat intézményünkbe. A bábművészek népmeséket, elsősorban magyar népmeséket dolgoznak fel és színvonalas előadásmódjuknak köszönhetően a siker – megérdemelten - sosem marad el. A Majorka Színház január 16-án, hétfőn A malacon nyert királylány történetét hozta el nekünk a Mackó-Kuckóba.

Kis ismertetőként, összefoglalóként a Színház ajánlóját idézném:
„Amikor János, a kanászlegény furulyázásba fog, malacai úgy táncolnak, hogy kacag, aki látja. Megtetszik ez a királylánynak is. Kéri Jánost, adna neki egyet. Ad is a legény jó szívvel, de nem ám pénzért. Hogy mi a malac ára, a néző csak sejtheti, látni azonban nem látja. Majd kiderül a mese végén. Addig hősünk még túlad a többi két malacon is, elindul, hogy feleségül vegye a királylányt. Találkozik egy rátarti gróffal, aki ugyanerre pályázik. Szabadtűzön elégetik egymás kabátját, majd a király előtt jól felelnek a kérdések kérdésére. De melyiküké lesz a királylány keze?
Kiderül a Majorka Színház meséjéből, amelyben látványos-humoros, új színpadi megoldások és a megszokott színvonalú majorka-stílus szórakoztatja a nagyérdeműt.”

Köszönjük a Majorka Színháznak, ismét jól szórakoztunk!

Az előadásról készült képeket tekintsék meg honlapunk GALÉRIÁJÁBAN.

Honlap készítés