Látogató számláló

0
0
9
0
1
6
9

Hírek

2022.12.15
Kiskarácsony, Nagykarácsony

Hagyomány a Mackó-Kuckóban, hogy nem csak a gyerekekkel és a kollégákkal együtt ünnepeljük a Karácsonyt (Kiskarácsony), hanem kicsit az évet is búcsúztatva, a családokat is meginvitáljuk egy kis közös együttlétre, mézeskalács és bejgli kóstolásra (Nagykarácsony). Hogy miért is duplázunk? Tulajdonképpen mindkét ünnepnek megvan a maga szépsége, varázsa. 

KISKARÁCSONY

A „zártkörű”, Kiskarácsony reggelén (ebben az évben december 13-án, kedden) mindenütt ünneplőbe öltözött óvodások és bölcsődések nyüzsögtek. Már hetek óta készültünk dalok, versek, mondókák tanulásával, ünnepi motívumok alkotásával, mézeskalács sütéssel a Karácsonyra. A dekorációk, a díszes teríték az ebédlőben, a különleges menü pedig csak fokozták a nap hangulatát. A díszteremmé átalakult ebédlőben a Kiskarácsonyt Zsuzsa néni (intézményvezető) köszöntője nyitotta meg. Majd a gyerekek mondókákkal, versekkel, énekszóval „rótták le tiszteletüket” az ünnep, illetve a díszben pompázó fenyőfa előtt. Ám a Mackó-Kuckósok tekintete egyre többször a fa alatt lapuló ajándékok felé tévedt. A kincsekkel teli dobozokat az óvodások, bölcsődések maguk cipelték a csoportszobákba. Senki sem tud olyan gyorsan és olyan élvezettel csomagot kibontani, mint egy gyermek Majd az új szerzeményekkel elindult a teljesen belefeledkező, átszellemült játék. A Kiskarácsonyt összetolt asztalnál elfogyasztott ünnepi ebéddel koronáztuk meg.


NAGYKARÁCSONY

December 14-én illetve 15-én délután a családok apraja-nagyját is vendégül láttuk a Mackó-Kuckóban. 2 részletben ünnepeltünk: szerdán a nagy csoporttal a bölcsődés és a mini csoport „lépett fel”, míg csütörtökön a kis és középső csoport közösen előadott műsorát láthattuk.

Ki-ki korosztályának megfelelően készült. Mondóka, ének, tánc, vers fűzére különleges koreográfiával fűszerezve – a siker egyik délután sem maradhatott el. A szülőknek szánt, saját készítésű ajándékok átadása illetve Zsuzsa néni köszöntője után a mackó-kuckós hagyományokhoz híven kezdetét vette a lakoma. Saját konyhánk ismét kitett magáért: házi mákos kaláccsal, a gyerekek által szaggatott mézeskaláccsal és illatos, speciális fűszerezésű teával kedveskedtünk. Mindannyiunk, azaz kisebbek nagyobbak nevében is írhatom, így év végére jól elfáradtunk.

A Mackó-Kuckó munkatársai Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet kívánnak valamennyiüknek!

A karácsonyi ünnepségekről készült fotókat tekintsék meg GALÉRIÁNKBAN!

Honlap készítés