Látogató számláló

0
0
8
8
4
0
8

Hírek

2022.10.10
Szüreti mulatság

Nincsen olyan kettős, szélsőségeket annyira magába foglaló évszakunk, mint az ősz. A szürke, ködös, zimankós, korán sötétedő nappalokkal szemben áll a vénasszonyok nyarának melengető napsütése és a színorgiában tündöklő lombos erdő. Október és november kapcsán sokszor az elmúlás, a természet visszavonulása jut eszünkbe, miközben tobzódunk az éppen most termő zöldségekben és gyümölcsökben. A szomorkás, egyre kuckósabb, visszavonulósabb hangulatot pedig olyan mulatságok tarkítják, mint a Szüret vagy a Márton napi libaparádé.

Október 7-én, pénteken bejáratunk kiállítótérré változott, ahol a gyermekek őszi témájú, igencsak ötletes alkotásit csodálhatta meg a nagyérdemű. A délutáni szüreti mulatságunkra mindig meginvitáljuk a családok apraja nagyját. A szüreti táncházzal először „bemelegítettünk”, igazán jó hangulatot teremtettünk. Majd ki-ki kedvének és habitusának megfelelően kipróbálhatta magát az egyes állomásokon: az akadálypályává átalakított parkolónkban ügyességi játékok, a bölcsődében gesztenyés- és gyurmás kézműves kuckó várta az érdeklődőket. Az ebédlőnkben kialakított alkotóműhelyben pedig egy igazán különleges, sokféle technikát alkalmazó és többféle anyagot vegyítő szőlőkép készült Piszkátor Ildikó képzőművész segítségével.

Mint minden Mackó-Kuckós családi programnál, most sem hagyhattuk ki saját konyhánk adta lehetőségeket: különleges ízesítésű teával, dekorációnak is beillő, pazar gyümölcsöstállal és lángossal készültünk. A délután folyamán így leSZÜRETELTÜNK jó pár mosolyt és a finomságok elfogyasztása után jóllakottságot sugárzó, elégedett tekinteteket.

A Szüretről készült fotókat tekintsék meg GALÉRIÁNKBAN.

Honlap készítés