Látogató számláló

0
0
8
8
4
1
2

Hírek

2022.10.06
Első úszófoglalkozások

Mozgásműveltségfejlesztő Óvodai és Bölcsődei Nevelési Programunk részeként óvodásaink (kis-, középső- és nagy csoport) szeptembertől májusig hetente járnak játékos úszásoktatásra a Margit-szigetre a Sportuszodába. A Mackó-Kuckósakkal a Darnyi Tamás Úszóiskola oktatói foglalkoznak, akikkel már több évtizede kiváló partneri viszonyt építettünk ki.

Ha nagy leszek, úszóbajnok leszek! – hangzott el hajdanában lányomtól ez a merész kijelentés az első pár uszodában töltött alkalom után. Ha nem is úszóbajnok, de nagycsoportra ebben a különleges közegben bátran, biztonságban mozgó, de mégis a vizet tisztelő, állandóan lubickolni vágyó „vízibolha” vált belőle. Apróságnak tűnő dolog, de a 3 év folyamatát végignézve óriási eredmény.

Úszni pedig jó! Senki se hagyja ki ezt a semmivel sem összehasonlítható élményt. És hiába szól a mondás, jobb későn, mint soha, ha valaki látott már felnőtteknek szóló, alapokkal küszködő úszásoktatást, akkor óvodásaink valóban szerencsés helyzetben vannak a fiatalon átélt különleges uszodabeli kalandokkal.

Október 3-a hetében indult ismét a játékos úszásoktatásunk, a fiatalabb kezdők esetében vízhez szoktatás.

Megmondom őszintén, leginkább a most debütáló kiscsoportosainkért izgultunk. De a gyerekek felülmúlták elképzeléseinket, tökéletesen vették az akadályokat. Pedig a feladatokkal, legyőznivaló nehézségekkel nem csak a medencében találkoznak, hanem tulajdonképpen a buszút, az átöltözés, az idegen terepen, csoportként való közlekedés is rengeteg buktatót rejt magában.

Összefoglalom az óvónők beszámolóját: NAGYON, NAGYON, NAGYON ÜGYESEK VOLTAK A MACKÓ-KUCKÓSOK!

Valódi bizonyosságot a GALÉRIÁNKBAN szereplő képek nyújtanak majd Önöknek.

Honlap készítés