Látogató számláló

0
0
8
4
9
3
2

Hírek

2022.05.24
Kirándulás a Skanzenba

A Madarak és fák napja alkalmából minden évben egész napos kirándulást szervezünk a Mackó-Kuckósoknak. Nekünk, felnőtteknek mindig kihívás az ennyi gyereket megmozgató, házon kívüli esemény lebonyolítása. Azonban látva óvodásaink kirándulásra való készülődését, a csillogó szemeket, a hangos kacagást és a szabadban való felhőtlen játékot, a nap végén mindig megállapítjuk, ez a másfajta, a hétköznapoktól eltérő együttlét minden energiabefektetést megér.

Május 20-án, pénteken a szentendrei Skanzenba vitt az utunk, vagyis a külön buszunk. Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeumának kiállítása a 100-200 évvel ezelőtti magyar vidéki életbe repít, melyben ezek a 21. századi fiatalok teljesen természetesen és otthonosan mozogtak.

Hol együtt, hol csoportonként barangoltunk, érdeklődési területeknek, korosztályoknak megfelelően. Látnivaló akadt bőven. A Skanzen területe akkora, hogy azok számára is újdonságként hat, akik már korábban kirándultak itt.

A szokásos játékos formában zajló tanulás - pl. állatokról, a falvak világáról, eszközeiről, a vidéki életről - nem maradhatott el, azonban most elsősorban a kikapcsolódásé volt a főszerep.

Hazafelé látva az elcsigázott, kellemesen elfáradt, most már lecsendesedett Mackó-Kuckósokat, ebben az évben is megállapíthattuk – ez az út is mindent megért, örülünk, hogy ismét együtt kalandozhattunk.

A kirándulásról készült képeket honlapunk GALÉRIÁJÁBAN találják.

Honlap készítés