Látogató számláló

0
0
7
9
7
8
2

Hírek

2021.12.14
Karácsony

A Karácsony rengeteg előkészületet igényel testben és lélekben egyaránt, míg végül azokon a bizonyos estéken minden összeér, egy pontban összpontosul minden. Számomra a Karácsonyt sosem csak az a bizonyos pár nap jelenti decemberben, az ünnep már folyamatosan jelen van a ráhangolódás, a szervezkedés valamennyi pillanatában.

Advent 1. vasárnapjától a karácsonyi előkészületekkel mi is tulajdonképen mindig egy kicsit ünnepeltünk a Mackó-Kuckóban. Karácsonyi díszbe öltöztek a csoportszobák, a folyosók, az ebédlőnk. A pomázi tájházban régi szerb és sváb népszokásokkal ismerkedtek meg óvodásaink. Saját konyhánknak köszönhetően kicsik és nagyok elsajátíthatták a mézeskalács sütés csínját-bínját. Téli, karácsonyi hangulatú alkotások lepték el a folyosókat és itt is, ott is felcsendült egy-egy az ünnepkörhöz kapcsolódó vers, dal.

December 14-én, reggel a csinosabbnál csinosabb ruhában sorakozó óvodások és bölcsődések láttán már lehetett sejteni, ma valami különleges dolog fog történni. A díszteremként tündöklő ebédlőbe zenére vonultak be egymás után az egyes korosztályok. A Karácsonyt Zsuzsa néni (intézményvezető) köszöntője nyitotta meg, majd a gyerekek csoportonként verssel, dallal rótták le a tiszteletüket Karácsonyfánk előtt. Ám a Mackó-Kuckósok tekintete egyre többször a fa alatt lapuló ajándékok felé tévedt. És amikor végre sikerült kicsomagolni az új szerzeményeket, elkezdődött a teljesen belefeledkező, átszellemült játék. A mackó-kuckós Karácsonyt végül összetolt asztaloknál elfogyasztott ünnepi menüvel koronáztuk meg.

Egy, a konyhánkban már régóta kifüggesztett, különleges sütemény recepttel kívánok Önöknek is meghitt, mosolygós ünnepeket.


Képes összefoglalónkat megtekinthetik honlapunk GALÉRIÁJÁBAN.KARÁCSONYI SÜTEMÉNY

Végy egy kiló meleg szeretetet,
szitáld át a türelem szitáján,
nehogy pletykamag kerüljön bele.

Adj hozzá egy liter bátorságot,
3 dl szorgalmat és 1 dl jóságot.
Gyúrd össze 1 tojásnyi kedvességgel,
és takard be tiszta jókedvvel.

Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél.
Szórd meg vidám mosollyal és tegyél rá
pár csepp megfontolást.

Aztán vágd fel sok-sok darabra,
hogy mindenkinek jusson belőle,
aki szeretetre éhes!

Honlap készítés