Látogató számláló

0
0
7
9
7
8
1

Hírek

2021.12.09
Mézeskalács sütés

Saját konyhánk adta számtalan előnyök egyike, hogy óvodásaink, bölcsődéseink is kipróbálhatják sütéstudományukat. És persze Karácsony kapcsán mi mással is foglalatoskodhatnánk a konyhában, mint mézeskaláccsal.

Igaz a gyerekek titkos receptünk alapján készült, előre összegyúrt tésztával dolgoztak, a fő attrakció, a lisztezés, nyújtás, formával kiszúrás, tepsibe pakolás, tojással kenés, díszítés, a maradékok ismételt összegyúrása… rájuk maradt.

Hát akkor ahogyan illik, elő a kötényekkel és a kukta sapkákkal - kezdődhet a munka! Nemtől és kortól függetlenül rögtön szembe tűnt, ki is járatos a gyúródeszkák, nyújtófák világában. Akadt olyan ovis is, aki lisztes tenyerét úgy csapta össze, mint ha éppen egy gyűrűgyakorlatra készülne egy tornacsarnokban. Egyszerűen élmény volt nézni a lelkes sürgés-forgást, koncentrálást, a részt venni-,  tenni akarást.

A szorgos kezek munkájáért természetesen járt a kóstoló, azonban karácsonyi ajándékként, díszcsomagban küldünk majd egy kis harapnivalót a családoknak is.

Jó étvágyat kívánunk!

A mézeskalács sütésről készült fotóinkat honlapunk GALÉRIÁJÁBAN tekinthetik meg.

Honlap készítés