Látogató számláló

0
0
7
8
4
1
4

Hírek

2021.11.22
Első korcsolyaóra

Csúszkálni csudajó, tudja ezt minden kisgyerek. De ki találta ki, hogy mindezt egy igen vékony pengének tűnő talpon tegyük meg?

Ebben az évben középső- és nagycsoportosaink november 18-tól járnak játékos korcsolyaoktatásra a Budakalászi Műjégpályára. Az úszásoktatáshoz hasonlóan a korcsolyázni tanulás is Mozgásműveltség fejlesztő programunk szerves része, az intézményünk tornatermében folyó speciális testnevelés foglalkozások tökéletes kiegészítője.

Tehát november 18-a, csütörtök: első korcsolyaóra. Kollégáink már hétfőtől gyakorolták a gyerekekkel a korcsolya felhúzását és szőnyegen a korcsolyában való járást azért, hogy a kezdetben satuszerű, merev érzés a lábban ne terelje el a figyelmet majd az igazi élményről, a korcsolyázás szépségéről.

Mi felnőttek sokkal jobban tartunk a korcsolyázástól, mint a gyerekek. Nem csoda, hiszen míg az alacsonyabbról lehuppanó kicsik szinte azonnal felpattannak a jégről és róják tovább a köröket, addig a felnőtteknél egy aprócskának tűnő esésnek is minimum egy tenyérnyi kék-zöld folt az eredménye.

Oktatónk először rövid, szárazföldi edzést tartott az öltözőben, azaz igyekezett a még kevésbé csúszós terepen begyakoroltatni a gyerekekkel az olyan alapmozdulatokat, mint a korcsolyában való felállás, helyes, „rogyasztott” lábtartás stb.

Mint minden évben, ezúttal is szemtanúi lehettünk annak, hogy milyen gyorsan ráéreznek erre a különleges, embert próbáló közegre óvodásaink. A folyamatos négykézlábon járás és huppanás helyett ugyanis már önfeledt, igazi jégen való mozgást láttunk.  Büszkén mondhatom, a korcsolyázást már az első alkalommal is élvezték a gyerekek.

Az első korcsolyaóráról készült képeket keressék honlapunk GALÉRIÁJÁBAN.

Honlap készítés