Látogató számláló

0
0
7
8
4
1
4

Hírek

2021.11.12
Márton napi libaságok

Ha valaki el is felejtette volna, hogy a héten mivel is foglalkoztunk a Mackó-Kuckóban, a bejáratunknál felfüggesztett hatalmas libáról rögtön eszébe jutott a tematika.

November 8-12-ig Márton nap tiszteletére a libáké volt a főszerep intézményünkben. Korosztálynak megfelelően meséltünk a Márton nap történetéről, szokásairól. Felcsendültek az ünnepkörhöz kapcsolódó dalok, mondókák és versek. Kár, hogy nem számoltuk hányszor visszhangzott innen-onnan a „Száz liba egy sorba…” kezdetű dal.

A legkülönbözőbb technikákkal és a legváltozatosabb anyagok felhasználásával pedig csak készült, csak készült a lámpások és a libák sokasága. Közben kipróbáltuk magunkat kukoricamorzsolásban, libatollakban elrejtett tárgyak csukott szemmel való felismerésében. A nagyobbak liba etetése közben még komoly matematikai feladatokat is végeztek a kukoricaszemek segítségével.

A hét egyedüli vesztesének tekinthető kolléganőnknek még a nagymamája által készített tollpárnája, melynek tartalma hol itt, hol ott bukkant fel egy-egy alkotásban.

Végül a gyerekek remekműveiből bejáratunknál a szülők által is megtekinthető kiállítást rendeztünk. És hogy a Márton-napi eszem-iszom se maradjon el, libazsíros kenyér lilahagymasalátával valamint ludaskása került a heti a menübe.

A Márton-heti libaságokról készült képes beszámolónkat keressék honlapunk GALÉRIÁJÁBAN.

Honlap készítés