Hírek

2021.10.04
Magyar népmese napja

Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a Magyar népmese napját. Ebből az alkalomból ebédlőnk mindig színházteremmé, kollégáink pedig állatokká vagy éppen különleges lényekké változnak át és egy magyar népmesét előadva elvarázsoljuk bölcsődéseinket, óvodásainkat. Ebben az évben egy kevésbé ismert történetet választottunk, melynek címe: Palkó és szamara.

A népmesét eljátsszuk, de egy kicsit Mackó-Kuckós módra át is alakítjuk. Hiszen célunk az, hogy ne csak passzív nézők legyenek a gyerekek, hanem amikor és ahol csak lehet, kicsit „művésztársként” bevonjuk a játékba őket. Így hát a történetet egy kis énekkel megborsóztuk, tánccal megsóztuk és természetesen egy igen csak komoly létszámú szereplőgárdával megspékeltük. És hogy mi sült ki belőle? Egy igazán jó hangulatú, felszabadult, emlékezetes délelőtt.

A végén természetesen az eszem-iszom, dínom-dánom sem maradhatott el. A serpenyőből az égig repültek a palacsinták, de szerencsénkre valahogy mégis csak gyűlt, csak gyűlt az illatos tészta a tányérokon – majd mint a mesékben, a finom desszert mind egy szálig elfogyott.

Záróakkordként a délutáni alvás előtt a csoportokban természetesen nem maradhatott el egy-egy Magyar népmese felolvasása sem.

Még valamit hadd osszak meg Önökkel: a Magyar népmese alkalmából az intézményünk védjegyének számító plüss mackó megszólalt a folyosón. És mit is mondhatott volna mást a héten, mint magyar népmesét. Akik szeretnének hinni a csodákban, azok most ne figyeljenek rám: a mackó mögé rejtett CD lejátszóból szólt a történet.

Itt a vége, fuss el véle! Aki nem hiszi, járjon utána vagy legalább is tekintse meg GALÉRIÁNKBAN képes összefoglalónkat.

Honlap készítés