Hírek

2021.09.24
Első úszófoglalkozások

A nyári pihenőről visszatérve szinte minden kisgyermek mesél valamilyen vizes élményről: csúszda, hullámmedence, ugrálások, merülések…sok-sok önfeledten töltött pillanat emléke színesíti a beszámolókat.

Mozgásműveltségfejlesztő Óvodai és Bölcsődei Nevelési Programunk részeként óvodásaink (kis-, középső- és nagy csoport) szeptembertől májusig hetente járnak játékos úszásoktatásra a Margit-szigeti sportuszodába. A Mackó-Kuckósakat a Darnyi Tamás Úszóiskola oktatóira bízzuk, akikkel már több évtizede kiváló partneri viszonyt építettünk ki. Habár a tanmedencében egyetlenegy csúszda sem akad és a hullámok fodrozódását is csak a gyermekek mozgása okozza, óvodásaink rendszerint hétről hétre mégis mosolyogva klaffognak strandpapucsukban, cuppanós úszósapkájukban a vízpart felé.

Amiben óvodásaink részesülnek, az nem egy versenyistállószerű úszóbajnok képzés.  Bár a nagy csoportosok közül jópáran már kipróbálhatják magukat az úszóknak való mély medencében, célunk inkább az, hogy a harmadik év végére ebben a különleges közegben bátran, biztonságban mozgó, de mégis a vizet tisztelő, lubickolni imádó „vízibolha” váljon Mackó-Kuckósainkból.

Szeptember 20-a hetében elindult ismét óvodásaink számára a játékos úszásoktatás (a fiatalabb kezdők esetében inkább vízhez szoktatás). Megmondom őszintén, leginkább a kis csoportosainkért izgultunk. De a gyerekek felülmúlták elképzeléseinket, tökéletesen vették az akadályokat, amikkel nem csak a medencében találkoztak, hanem tulajdonképpen a buszút, az átöltözés, az idegen terepen, csoportként való közlekedés is rengeteg buktatót rejtett magában.

Összefoglalom az óvónők beszámolóját: NAGYON, NAGYON, NAGYON ÜGYESEK VOLTAK A GYEREKEK, EGY KÖNNYCSEPP SEM ESETT!

Valódi bizonyosságot a GALÉRIÁNKBAN szereplő képek nyújtanak majd Önöknek.

Honlap készítés