Hírek

2020.12.16
Karácsony

Az előző évekhez képest más, igen csak furcsa évet mondhatunk magunkénak. Az óvodásokkal, bölcsődésekkel való munkálkodás egyik áldásának mondható, hogy a gyerekekkel való együttlét során sokkal egyszerűbbnek tűnik kizárnunk magunkból a külvilág zavaró zaját és így sokkal könnyebben sikerül az igazán lényeges dolgokhoz visszatérnünk.  Hát így történhetett, hogy a Mackó-Kuckóban valóban meghitten, mosolygósan, zsibongósan teltek mind az ünnepi előkészületek, mind pedig maga a Karácsony.

December 15-én, kedden az elegáns, visszafogott ruhát öltő fiúk, viszont az annál díszesebb kollekciót viselő lányok láttán is lehetett sejteni, ma valami különleges dolog fog történni házunk táján. A gyerekekkel már régóta készültünk dalok, versek, mondókák tanulásával, ünnepi motívumok alkotásával, mézeskalács sütéssel a Karácsonyra. A dekorációk, a díszes teríték az ebédlőben, a különleges menü pedig csak fokozták a nap hangulatát. A díszteremmé átalakult ebédlőben a gyerekek mondókákkal, versekkel, énekszóval „rótták le tiszteletüket” az ünnep, illetve a díszben pompázó fenyőfa előtt. Nagy népszerűségnek örvendett a mozdulatokkal, „mutogatással” fűszerezett közös daloláss. Ám a Mackó-Kuckósok tekintete egyre többször a fa alatt lapuló ajándékok felé tévedt. A kincsekkel teli dobozokat az óvodások, bölcsődések maguk cipelték a csoportszobákba. Szerintem a világon senki sem tud olyan gyorsan és olyan élvezettel csomagot kibontani, mint a gyerekek! Majd az új szerzeményekkel elindult a teljesen belefeledkező, átszellemült játék.

Összetolt asztaloknál, ünnepi terítéknél étkeztek egész nap a gyerekek. Ebédre különleges menüvel készültünk (sütőtökkrémleves kukoricapehellyel, párizsias csirkemell rizibizivel), uzsonnára pedig konyhánkon sült diós és mákos beiglit kínáltunk. A szülőknek pedig díszes csomagokba rejtett, gyerekek keze munkáját dicsérő mézeskaláccsal és kézműves alkotásokkal kedveskedtünk.

Mindannyiunk, azaz kisebbek nagyobbak nevében is írhatom, így év végére jól elfáradtunk.

Békés, nyugodt ünneplést kívánunk mindannyiuknak és a következő évre pedig a legjobbakat!

Képes összefoglalónkat honlapunk GALÉRIÁJÁBAN tekinthetik meg.

Honlap készítés