Hírek

2020.11.05
Kis zöldség- és gyümölcstan

Annyi mindent eszünk, iszunk már sütve, főzve, feldolgozva, hogy az élelmiszer alapanyagokat már alig ismerik fel, a nyers gyümölcs, zöldség ízét ritkán tapasztalják meg a gyerekek. Tartsunk hát egy kis zöldség- és gyümölcstant -amolyan mackó-kuckós módra.

Középső- és nagycsoportosaink november 4-én, szerdán már előre beszerezték a helyi zöldségestől illetve saját konyhánk készletéből a hozzávalókat. Akadtak itt közismert (alma, sárgarépa) és hazánkban kevésbé népszerű  (avokádó, gránátalma) gyümölcsök és zöldségek.  Másnap a vásárfiából kóstoló kíséretében a gyümölcsökből és dióból gyümölcssalátát, a zöldségekből "szobrokat" készítettek a gyerekek. A pucolástól, a daraboláson és az összeállításon át óvodásaink mindenből aktívan kivették a részüket.

Nevezzük ezt a délelőttöt környezetismeret vagy akár kreatív kézműves foglalkozásnak vagy akár egészséges életmódra nevelésnek, a lényeg, hogy ezen a délelőttön is kiválóan szórakoztak, játszva tanultak a gyerekek. És halkan megsúgnám: olyan zöldségek és gyümölcsök is mind egy szálig elfogytak, amik a szimpla hétköznapokban egy „egyszerű nem szeretem” kijelentés kíséretében a tányér szélére kerülnének.

A délelőtt képes beszámolóját GALÉRIÁNKBAN tekinthetik meg.

Honlap készítés