Hírek

2020.03.13
Március 15.

Az ifjúságot nemzeti ünnepeink közül semmi sem fogja meg annyira, mint március 15-e. Még akkor is, ha az óvodások nem értik teljesen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit, a kapcsolódó dalokból, illusztrációkból, a gyereknyelven előadott történetekből sugárzó lelkesedés, tetterő és persze a tavasz szele, mind mind megragadja a gyerekek fantáziáját, lelkét. Különösen a fiúkét.

Már március elejétől elkezdték - kicsik és nagyok egyaránt - a zászlók, kokárdák, kardok készítésével illetve a dalok, történetek felidézésével az ünnepre való ráhangolódást.

Az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról március 13-án, pénteken emlékeztünk meg. Aznap mindenki ünneplőben érkezett, kokárdák virítottak a fehér blúzokon, ingeken. Eredeti tervünk szerint a pomázi Városháza előtti szabadságharcos emlékműnél szerettük volna leróni tiszteletünket illetve elhelyezni alkotásainkat, de az időjárás jócskán közbeszólt. A borongós, záporos időben a Mackó-Kuckóban maradtunk, várvédőset játszottunk, a nagybetűs márciusi nap eseményiről beszélgettünk és azért hol itt, hol ott csak-csak felcsendültek a tematikához kapcsolódó dalok, versek.

Képes összefoglalónkat GALÉRIÁNKBAN tekinthetik meg.

Honlap készítés