Látogató számláló

0
0
8
8
4
0
9

Hírek

2022.11.14
Márton-napi libaságok

Húha, mekkora liba! Márton nap tiszteletére a bejáratunknál kifeszített, vászonból készült óriás madár valóban hatalmasnak tűnt. Főleg akkor, amikor a gyerekek méretének megfelelően leguggolva, békaperspektívából tekintettünk fel a magasba. Szerencsénkre „repülő” libánk mégsem rémisztően hatott bölcsődéseinkre, óvodásainkra: amennyi elismerő szót, csodálatot, kacajt kapott ez a kifüggesztett dekoráció a héten, azt egy elismert művész is megirigyelhetné.

November 7-11-ig Márton-napi libahetet tartottunk a Mackó-Kuckóban. Hétfőtől péntekig a libáé volt a főszerep. Intézményünk ebédlője, folyosói és csoportszobái libák sokaságával népesült be. A gyerekek változatos technikákkal készítették el a libás dekorációikat. A héten készült alkotásokból, remekművekből kiállítást is rendeztünk. Korosztálynak megfelelően meséltünk a Márton-nap történetéről, szokásairól. Felcsendültek az ünnepkörhöz kapcsolódó dalok, mondókák és versek. Kár, hogy nem számoltuk hányszor visszhangzott innen-onnan a „Száz liba egy sorba…” kezdetű dal.

November 11-én, pénteken libás kreatív délutánra invitáltuk a családokat. És mi másra is vonulhattunk volna be közösen a kézműves műhellyé átalakított ebédlőnkbe illetve a bölcsődei csoportszobába, mint a „Száz liba egy sorba…” című nótára. 4 „szigeten” kínáltunk különböző kézműves tevékenységeket. Először minden csoport a saját óvónénije, gondozónénije asztalánál próbálhatta ki magát, aztán elindult a vándorlás, bárki bármit választhatott a felkínált repertoárból. Itt is ott is szívmelengető látvány tárult elénk: szülő és gyermek összebújva, nagy műgonddal munkálkodott. Igazán nem is lehetett eldönteni, hogy ki élvezi jobban ezt a fajta együttlétet: a felnőtt vagy éppen a gyermek.

Ám, hogy a Márton napi eszem-iszom se maradjon el, természetesen most is konyhánkon készült finomságok várták a barkácsolókat. Tepertővel, libazsíros kenyérrel, lilahagyma- és hordóskáposzta salátával illetve különleges fahéjas teával kedveskedtünk vendégeinknek.

A Márton heti libaságokról készült képes beszámolónkat keressék honlapunk GALÉRIÁJÁBAN.

Honlap készítés