Látogató számláló

0
0
9
2
7
9
7

Hírek

2023.03.14
Március 15.

Az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról március 14-én, kedden emlékeztünk meg. Azonban már előző héten elkezdtük a zászlók, kokárdák stb. készítésével illetve a dalok, történetek felidézésével az ünnepre való ráhangolódást.

Március 14-én, kedden mindenki ünneplőben érkezett, kokárdák virítottak a fehér ingeken, blúzokon. Az óvodások maguk készítette nemzeti színű zászlóval, virággal izgatottan gyülekeztek a Mackó-Kuckó előtt. Azt hiszem, egyikünk sem bánta, hogy ezúttal nem esőben (a hajdani történéseknek megfelelően), hanem verőfényes napsütésben szavaltunk, énekeltünk, helyeztük el alkotásainkat a pomázi Városháza előtti Szabadságharcos emlékműnél.

Ha végignézünk egy mai kisfiú játékpolcán, a már retronak számító fröccsöntött katonák, cowboy-ok helyett inkább robotokat, Pókembert találunk illetve olyan se nem ember, se nem állat lényeket, akiket a szülőknek sokszor igen nehéz beazonosítaniuk. A héten bebizonyosodott, hogy a huszárok romantikája még mindig ki tudja váltani a gyerekek lelkesedését, igencsak meg tudja mozgatni fantáziájukat. A lovas katonák továbbra is tökéletesen beleillenek a modern rajzfilmhősökkel teletűzdelt csapatba.

A gyermekek alkotásairól és a nap eseményeiről szóló képes összefoglalónkat keresse GALÉRIÁNKBAN!

Honlap készítés