Látogató számláló

0
0
9
0
1
6
8

Hírek

2022.12.09
Mézeskalács sütés

A Karácsony hangulatához nem csak a látvány (pl. a díszítés), nem csak a hangok (pl. a hó ropogása, a csengő- és énekszó), hanem az illatok is szorosan hozzátartoznak. A fenyő gyantája, a meggyújtott gyertya füstje, a mézeskalács fűszerkeveréke: speciális illatfelhőt ontva az ünnep fontos, elhagyhatatlan részeivé váltak.

Mire is jó a saját főzőkonyha? Az egészséges és változatos ételek elkészítésén túl többek között arra is, hogy a mackó-kuckós gyerekek kipróbálhassák sütéstudományukat.

December 7-én és 8-án óvodásaink és bölcsődéseink csoportonként láttak neki a mézeskalács sütésnek. Előkerültek a nyújtódeszkák, sodrófák, gyorsan felvettük a kukta sapkákat, kötényeket és már kezdődhetett is a munka. A pici ujjak nagy műgonddal formázták, díszítették a süteményeket. Lisztfelhőbe borult minden, tésztafalatok potyogtak, mazsola- és cukordíszdarabok tűntek el nyomtalanul valahova - talán a nassoló gyerekek a megmondhatói, hogy hova. De végül valahogy mégis csak összeállt az ünnepi menü egyik főfogása. A sütemények ugyanis, a szintén konyhánkon készülő mákos kalácsokkal együtt, a családos Karácsonyok vendégváró asztalaira kerülnek majd.

Jó étvágyat kívánunk!

A sütésről készült képeket megtekinthetik GALÉRIÁNKBAN.

Honlap készítés