Hírek

2021.06.12
Nagyok búcsúja

A Színes, azaz nagy csoportosaink közül jó néhánynak már egészen pici korától nyomon kísérhettük életét: azaz hogyan is válik Anyától nehezen elváló totyogós bölcsődésből érett, önálló, nagy csoportos személyiséggé. Egy korszak véget ért, az iskolával pedig egy teljesen más világba, más szabályok közé csöppenek a gyerekek. Társaktól, nevelőktől most elválnak, de szeptembertől majd újakat ismernek meg. Egy lezárás valami másnak is a kezdete.

Június 7-e hetében minden a Színes csoportosokról szólt: a Kívánsághét apropóján a nagyok kedvenceiből összeállított menüsor sült-főtt konyhánkon.

Június 10-én, csütörtökön délelőtt műsorukkal társaiktól és kollégáinktól búcsúztak el a gyerekek. A dalokra, versekre, táncra, mozgásra és mesére épülő előadásban sorra váltakoztak a humoros, jókedvű valamint a szívszorító, elgondolkodtató részek. A mackó-kuckósok nevében a középsősök lepték meg ajándékkal a nagyokat. A stílszerűen macis kinyitható képeslap a csoportba járók neveit, az épületünkről készült fényképet és azt az óvodás jelet rejtette, amely a nálunk töltött évek alatt végigkísérte őket. A felnőttek pedig a mackó-kuckós kendő felkötésével jelképesen útnak indították a Színeseket.

Június 10-én, csütörtökön ebéd után kivételesen nem tértek pihenőre a Nagyok. A délutáni pihenőre vágyó felnőttek nem is gondolnák, hogy ez mekkora kalandnak számít egy ilyesfajta korú gyermek számára! A Színes csoportosok megcsodálták a saját rajzaikból és a mackó-kuckóban kedvelt dolgok összefoglalójából készült tablójukat, Gabi nénitől és Szimi nénitől átvehették személyre szabott ajándékukat, majd birtokba vették egy igazi felhőtlen játékkal az udvarunkat.

Június 11-én, pénteken a szülőket és a testvéreket lepték meg műsorukkal a Nagyok. A csütörtöki előadáshoz képest újdonságnak számított a tarisznyák felkötése és annak a rózsaloncnak az elültetése, amelyről most már mindig ez a csoport jut majd eszünkbe.

Mit is kedveltem a Mackó-Kuckóban? Hadd idézzem az egyik búcsúzó kislány szavait: „Szerettem az oviban Nórival játszani. És amikor nem jöttem az oviba, azért sírtam el magam, hogy nem jöhetek.” Ennél nagyobb elismerés számunkra nem is szükséges.

A Színes csoportosok nagy változás előtt állnak, kívánjuk, hogy vegyék sikeresen az akadályokat! És ha ismét felénk járnak, mindenképp térjenek be egy kis nosztalgiázásra a Mackó-Kuckóba!

Képes beszámolónkat honlapunk GALÉRIÁJÁBAN tekinthetik meg.

Honlap készítés