Hírek

2021.05.03
Zabpelyhes túrógombóc joghurtos mártással

Akár egy reformétterem étlapján is megjelenhetne a címben szereplő étel neve, valójában a Mackó-Kuckó Óvoda, Bölcsőde hétfői menüjéből idéztem. Az egészségtudatos étkezés jegyében a gombócot zabpehellyel és grízzel dúsítottuk, valamint a vaníliás fehér mártáshoz a tejföl mellé görög joghurtot is locsoltunk. Végeredményképpen egy nagyon könnyű állagú, de laktató csodát kaptunk.

Jó étvágyat kívánunk!

FOTÓK


RECEPT (1 kg túróhoz)

1 kg túró
4 tojás
10 dkg apró szemű zabpehely
10 dkg gríz

zsemlemorzsa

A fenti összetevőket összegyúrjuk, kb. fél órát állni hagyjuk, hogy a gríz és a zabpehely megszívja magát. A gombócokat forró vízben kifőzzük, majd meghempergetjük pirított zsemlemorzsában.

Mártáshoz
tejföl és görög joghurt fele-fele arányban
porcukor, vaníliás cukor ízlés szerint

Honlap készítés