Hírek

2020.12.04
Ho-Ho-Hoooooo

Ebben az évben számtalan dolog másképp zajlik a nagyvilágban és a Mackó-Kuckóban is, mint ahogyan korábban megszoktuk. Azonban most ez a hagyományainktól eltérő, szokatlan forgatókönyv különleges szívmelengető élményt jelentett bölcsődéseinknek, óvodásainknak.

Tavaly még uzsonna után az ebédlőnkben gyülekeztünk és vártuk a Mikulás érkezését. A nagyszakállú Télapót énekszóval, verssel, mondókákkal leptük meg, majd megtörtént az elmaradhatatlan ajándékosztás.

December 4-én, pénteken azonban nem sötétedéskor, hanem délelőtt toppant be hozzánk a Mikulás. És nem is akárhogyan! A száraz idő miatt rénszarvas húzta szán helyett lovas hintóval volt kénytelen megtenni ezt a hosszú utat.

Volt ám meglepetés! A nagyobbak sejtették, hogy aznap valami különleges dolog fog történni, de ilyen belépőre egyikük sem számított! Udvari játékra készülve, kifelé menet tárult eléjük a meglepő látvány: lovaskocsival a parkolónkba behajtott a Mikulás. A gyerekek - gyorsan felocsúdva az ámulatból - igen nagy lelkesedéssel adták elő az ünnephez kapcsolódó ének- és verscsokrot „az öregúr” tiszteletére. Most elmaradt a szakállsimogatás és az ölelés, helyette kaptunk vicces, virtuális kézfogást, azaz messzi pacsit. Az ajándékok most nem egyesével kerültek átadásra, hanem a Mikulás egy varázscsettintéssel gondosan elrejtette őket az öltözőszekrényekben, ablakokban, amíg a gyerekek a szabadban tartózkodtak. Azonban a csomagok okozta óriási öröm és a gyerekek varázslatban való hite továbbra is örök és változatlan.

Köszönjük a lehetőséget a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtárnak!

A nagy találkozás fényképeit honlapunk GALÉRIÁJÁBAN tekinthetik meg.

Honlap készítés