Hírek

2019.04.04
Ládakert

Még február elején Nagy István gazda a Mackó-Kuckósoknak megtanította a palántázás csínját-bínját, beavatta őket az ültetés rejtelmeibe. Majd a „tanfolyam” végeztével kis kertésszé fogadta a gyerekeket. (PALÁNTÁZÁS REJTELMEI - KÉPGALÉRIA.)

„Beültettem kiskertemet a tavasszal”…. folytathatnám a dalszöveg idézését, de sajnos nem tehetem, mert mi nem rózsát, szegfűt, liliomot, rezedát helyeztünk el „ültető ládáinkba”, hanem zöldség magokat és dughagymát. (Azért megjegyezném, hogy a Föld napja alkalmából április 24-én a virágültetésnek is eljön majd az ideje.)

A ládák Nagy István ajándékai intézményünknek – köszönjük!
Pomázi Közösségi Életkert : https://www.facebook.com/eletkertmuves/?rc=p
Ez itt most valóban a reklám helye, de István elhivatottsága, jószándéka mindezt megérdemli. Illetve köszönet illeti azt a maroknyi mackó-kuckós apukát, anyukát, óvodást (Beke László, Bartl Orsolya, Tétényi Balázs és Máté, Bajtek András) akik hétvégén szabadidejüket arra áldozták, hogy a ládákat Istvánnál összeállítsák.

Már pár hete a Színes csoportosok a Mackó-Kuckósok nevében Istvántól ünnepélyes keretek között átvették, önmaguk „beleültetésével” pedig felavatták a ládákat. Mindezt tették természetesen kert-tematikájú nótacsokor dalolása kíséretében.

Április 4-én, csütörtökön  végül beültettük kis ládakertünket - a mi esetünkben saláta- és a retek maggal valamint dughagymával. Szeretnénk, ha a gyerekek lelkesedése megmaradna és gondjaikra bízhatnánk a növényeket. És persze reménykedünk abban is, hogy zöldségeink ki is nyílnak/nőnek majd egyenként és eladás helyett majd jóízűen elfogyasztjuk őket.

A ládakert készítése, a növények gondozása igazán jó móka, próbálják ki Önök is.

Képes beszámolónkat honlapunk GALÉRIÁJÁBAN tekinthetik meg.

Honlap készítés