Hírek

2019.04.03
Kirándulás az Országházba

Országház: ma már el sem tudjuk képzelni a Duna-partot nélküle. Magyarország háza olyannyira magyar, hogy kizárólag hazai alapanyagokból, magyar mesterek segítségével, magyar technológiával épült, így hajdanában egész iparágakat lendített fel a beruházás. Még az ablakokon, valamint a falakon lévő díszek is Magyarországon őshonos növényeket ábrázolnak. „Idegennek” számító anyagból csak a főlépcső melletti vörös színű gránitoszlopokat faragták.

Annak ellenére, hogy Országházunkat minden magyar állampolgár meglátogathatja, sokan még nem jártak benne soha. Másképp vannak ezzel óvodásaink!

Hagyomány a Mackó-Kuckóban, hogy a nagycsoportosok, kicsit búcsúajándékként, látogatást tesznek az Országházban. A Zöldek még nem is olyan régen kezdték az óvodai életet és most rajtuk volt a sor, hogy április 3-án, szerdán megcsodálják a Parlamentet. A gyermeki nyelvén kiválóan értő és beszélő idegenvezető segítségével megtekinthették az üléstermeket, a koronázási ékszereket és kicsit betekintést nyerhettek az épület illetve a korona történetébe. Az Országház lenyűgöző díszítőelemeit és óriási méreteit óvodásaink tátott szájjal és rácsodálkozó tekintettel fogadták. És ha pontosan még nem is értik az épület valódi szimbolikáját, megilletődöttségük azért jelezte, hogy valahol mégis tudják, érzik a Parlament jelentőségét, súlyát.

Az Országházi látogatásáról készült képeket tekintsék meg GALÉRIÁNKBAN.

Honlap készítés