Hírek

2019.03.20
Áprilisi közös programok

LÁTOGATÁS AZ ORSZÁGHÁZBA – Zöld csoport
Hagyomány a Mackó-Kuckóban, hogy nagycsoportosaink, az óvónők kíséretével, látogatást tesznek a Parlamentben. Idegenvezető segítségével megtekintik az üléstermeket, a koronázási ékszereket, kicsit betekintést nyerhetnek az épület illetve a korona történetébe.

Időpont: április 3., szerda
Utazás:
tömegközlekedéssel

Reggeli: piknik a mackó-kuckós úticsomagból
Az idegenvezetés 10.15-kor kezdődik!
Az indulás pontos időpontjáról érdeklődjenek majd a csoportóvónőknél!VERSMEGÁLLÓ
Tavaly debütált Pomázon a Versmegálló a Magyar Költészet napja alkalmából, az eseményen a Mackó-Kuckósok is aktívan közreműködtek.

Ebben az évben is szeretnénk csatlakozni a kezdeményezéshez.
Április 11-én, csütörtökön kb. 10.00-kor a pomázi HÉV megállónál szavalnak, dalolnak majd a reméljük nagy számban összegyűlt közönség előtt óvodásaink (Színes és Kék csoport). (A Zöldek, a legnagyobbak, igazoltan maradnak távol - a csütörtök számukra úszás-nap.)HÚSVÉT
A Húsvétot a Mackó-Kuckóban április 17-én, szerdán délelőtt tartjuk.

Program:
- ünnepi menü: reggelinél Húsvéti tál
- csoportonként locsolkodás
- tojáskeresés (jó idő esetén kint az udvaron)

Kérjük, hogy gyermekeik aznap az alkalomnak megfelelő ruhában, "csinosan" érkezzenek (most nem kérünk fehér felsőt és sötét szoknyát vagy nadrágot)!
A fiúk, a hagyományoknak megfelelően, vízzel locsolkodnak majd.
Kérjük, hogy a fiúk vízzel megtölthető spriccolót, a lányok csokitojást hozzanak magukkal!FÖLD NAPJA 
Április 22-én ünnepeljük a Föld napját. Ennek apropóján április 22-e hetében a természet, a környezet védelme áll majd középpontban a csoportfoglalkozásokon.

Április 24-én, szerdán virágtartókba illetve az udvar felé vezető úton található sziklakertbe egynyári és évelő növényeket ültetünk majd, melyeket terveink szerint az óvodások, bölcsődések fognak gondozni. Ezért kérjük, hogy aznap a gyerekek hozzanak magukkal pár ültetésre váró virágpalántát. Köszönjük!

Honlap készítés