Hírek

2019.03.06
A malacon nyert királylány

Ha elolvasok vagy végignézek egy magyar népmesét, mindig van vele kapcsolatban egy olyan érzésem, mint ha egyszer hallottam volna már valahol. A visszatérő szereplők, a szokásos fordulatok, a próbatételek  és természetesen a kezdeti kalamajka után a jó mindig elnyeri jutalmát – a történetek forgatókönyve hasonló. Hasonló, de mégis mindegyik valamiben más, valamennyi egy különleges gyöngyszem. Magyar népmesét látni, hallgatni igazán jó szórakozás, főleg, ha kiváló a tálalás.

A Majorka Színház minden nevelési évben többször is látogatást tesz intézményünkben. Művészeik népmeséket, elsősorban magyar népmeséket dolgoznak fel és színvonalas előadásmódjuknak köszönhetően a siker – megérdemelten - sosem marad el. A művészek március 6-án, szerdán A malacon nyert királylány történetét hozták el a Mackó-Kuckóba.

Kis ismertetőként, összefoglalóként a Színház ajánlóját idézném:

„Amikor János, a kanászlegény furulyázásba fog, malacai úgy táncolnak, hogy kacag, aki látja. Megtetszik ez a királylánynak is. Kéri Jánost, adna neki egyet. Ad is a legény jó szívvel, de nem ám pénzért. Hogy mi a malac ára, a néző csak sejtheti, látni azonban nem látja. Majd kiderül a mese végén. Addig hősünk még túlad a többi két malacon is, elindul, hogy feleségül vegye a királylányt.
Találkozik egy rátarti gróffal, aki ugyanerre pályázik. Szabadtűzön elégetik egymás kabátját, majd a király előtt jól felelnek a kérdések kérdésére.

De melyiküké lesz a királylány keze? Kiderül a Majorka Színház meséjéből, amelyben látványos-humoros, új színpadi megoldások és a megszokott színvonalú majorka-stílus szórakoztatja a nagyérdeműt.”

Köszönjük ismét a Majorka Színháznak, mi mackó-kuckósok valóban jól mulattunk!

 

Az előadásról készült képeket tekintsék meg honlapunk GALÉRIÁJÁBAN.

Honlap készítés