Hírek

2019.02.12
Palántázás

Február 11-én, hétfőn a mackó-kuckós gyerekek kezükön rejtélyes zöld, aprócska növényt ábrázoló pecséttel tértek haza. Mi lehet a titok nyitja? Oknyomozó riportunkat az alábbiakban olvashatja.

A tavaszvárás jegyében, egy kora februári délelőttön Nagy István gazda látogatott el intézményünkbe. Korábban mi barangoltunk a Pomázon ismert és méltán elismert biokertészetében, most viszont ő toppant be hozzánk, hogy még időben, a nagy munkálatok előtt beavassa óvodásainkat az ültetés és a palántázás rejtelmeibe. A gyakorlati tapasztalatszerzésen túl a nagyobbaknál különleges szakszavak (pl. palántanevelő pohár) elsajátítására is sor került és közben gondolatban a termőtalaj, a nap, a víz segítségével szép lassan fel is neveltük növényeinket. Hogy az időjárás valóban kedvező irányt vegyen, a tanítványok még pár napcsalogató dalra is rázendítettek.

Végül azt, aki ezt a rögtönzött kis tanfolyamot sikeresen elvégezte, annak a bizonyos zöld pecsétnek kézfejre nyomásával, a gazdák széles táborának nevében, István ünnepélyesen kis kertésszé avatta.

Tanúbizonyságul tekintsék meg honlapunk GALÉRIÁJÁBAN fotóinkat.

Honlap készítés