Hírek

2018.12.07
Mikulásgyár Mackó-Kuckós módra

Adni és kapni jó – annyiszor hallottuk már ezt a gyönyörű gondolatot, hogy sajnos elcsépeltté vált. Ajándékozás, segítségnyújtás - a probléma gyökere abban rejlik, hogy túl sokat beszélünk róla, elég lenne, ha minden csak szépen, csendben, felhajtás nélkül megtörténne.

A fentieknek picit ellentmondva, pár sort szeretnék írni mackó-kuckós Mikulásgyár kezdeményezésünkről. Hogy még időben célba érkezhessenek az adományok, november végén a hozzánk járó gyerekek szülei révén gyűjtöttünk megunt játékokat, kinőtt, de természetesen használható cipőket, ruhákat. Ezúttal a Szent Miklós Alapítvány Érte, Érted, Egymásért Családsegítő Szolgálathoz kézbesítettük a csomagokat. Az alapítvány Pomázon, Csobánkán és Pilisszentkereszten lát el jószolgálati feladatokat. Egy kisebb eldugott szegletünkben biztosítottunk helyet az ajándékoknak. Napról napra gyűltek csak gyűltek a kincsekkel teli szatyrok, dobozok – szinte észrevétlenül, sokszor a „jótevő” személyét nem ismerve sokasodtak a csomagok. Köszönet érte!

Középső- és nagycsoportosainkkal december 7-én, pénteken látogattuk meg a szentendrei Mikulásgyárat. A kirándulást nem csak az ajándéknak szánt, otthon már nélkülözhető játék kiválasztása előzte meg, hanem egy komoly, fel/előkészítő beszélgetés is egy igen nehéz témáról, az adományok címzettjeiről, a rászorultakról.

Hogy még emlékezetesebb legyen a Mackó-Kuckósok számára a pillanat, a Castrum Centerben előtt a szentendrei Mikulásgyár szervezője fogadott minket. Egy játéktól, még ha elfeledett, régóta porosodó is, egy gyermeknek nagyon nehéz megválnia. Mégis óvodásaink óriási szívvel és lelkesedéssel „postázták” a csomagokat. A Karácsony hangulatát megidézve a csapat útja a szentendrei Karácsonyi vásárba vezetett – az óriási Karácsonyfa, a jászol, a forgatag lenyűgözte a gyerekeket.

Az alapítvány esetében többet tudtunk adni, a dobozok gyerekek általi "kézbesítésekor" viszont  középső- és nagycsoportosaink kézzelfoghatóbb formában élhették át az "Adni jó" érzését.

Köszönjük a szülők és a gyerekek aktív közreműködését!

Képes összefoglalónkat GALÉRIÁNKBAN tekinthetik meg.

Honlap készítés