Hírek

2018.11.12
Márton-napi libaságok

Húha, mekkora liba! Bár igaz akadt, aki kakasnak vagy gólyának titulálta azt a vászonból készült óriás madarat, amely a hozzánk belépőket Márton nap tiszteletére az előterünkben fogadta. És valóban a bejáratnál kifüggesztve hatalmasnak tűnt a liba. Hát még akkor, amikor a gyerekek magasságára leguggolva, békaperspektívából tekintettünk fel a magasba. Libánk mégsem rémisztően hatott bölcsődéseinkre, óvodásainkra: amennyi elismerő szót, csodálatot, kacajt kapott ez a kifüggesztett dekoráció a héten, megirigyelhetné egy elismert művész is.

November 5-9-ig Márton-napi libahetet tartottunk a Mackó-Kuckóban. Hétfőtől péntekig a libáé volt a főszerep. Intézményünk ebédlője, folyosói és csoportszobái libák sokaságával népesült be. A gyerekek változatos technikákkal készítették el libás dekorációikat. Korosztálynak megfelelően meséltünk a Márton nap történetéről, szokásairól. Felcsendültek az ünnepkörhöz kapcsolódó dalok, mondókák és versek. Kár, hogy nem számoltuk hányszor visszhangzott innen-onnan a „Száz liba egy sorba…” kezdetű dal.

November 9-én, pénteken libás kreatív délutánra invitáltuk a családokat. Az 5 csoportunknak megfelelően 5 „szigeten” kínáltunk különböző kézműves tevékenységeket. Először minden csoport a saját óvónénije asztalánál próbálhatta ki magát, aztán elindult a vándorlás, bárki bármit választhatott a felkínált repertoárból. Itt is ott is szívmelengető látvány tárult elénk: szülő és gyermek összebújva, nagy műgonddal látott neki a munkának.

Ám, hogy a Márton napi eszem-iszom se maradjon el, természetesen most is konyhánkon készült finomságok várták a barkácsolókat. Tepertővel, libazsíros kenyérrel, lilahagymasalátával és különleges fahéjas teával kedveskedtünk vendégeinknek.

A Márton heti libaságokról készült képes beszámolónkat keressék honlapunk GALÉRIÁJÁBAN.

Honlap készítés