Hírek

2018.11.09
Pelikánmadár - bábelőadás

Ha bábelőadást szervezünk a gyerekeknek, szinte magától értetődő, hogy elsőként a Majorka Színház „ajtaján kopogtatunk”. A Majorka Színház ugyanis azon utazószínházak egyike, amely mindent vegyít, ami egy klasszikus, jól sikerült bábelőadáshoz szükséges.

Hozzávalók: szívhez szóló, valódi mondanivaló, figyelmet megragadó történet, humor, ötletes bábok és megoldások, zene, tánc, gyermekeket megmozgató feladatok, magával ragadó színészi alakítás.
A receptúra borzasztóan egyszerűen hangzik, mégis sokak tálalása csapnivaló.

De most térjünk vissza november 9-e, péntek délelőtthöz, amikor ebédlőnk ismét színházteremmé változott és a Majorka Színház narrációjában egy sokak által ismert mesét, a Pelikánmadarat élvezhettük. Rövid tartalom gyanánt a művészek ajánlóját idézném:

„Akit érdekel az örök fiatalság titka, jól teszi, ha megnézi ezt az előadást. És mivel a gyerekek is folyton öregszenek, nekik sem árt figyelniük.
Van nekünk egy pelikánmadarunk. Aki ennek az énekét hallja, egyből megfiatalodik. Hanem ezt a madarat előbb meg kell találni az Óperenciás tenger túlsó partján, ahová közönséges közlekedési eszközzel el sem lehet jutni. Nem baj, segítünk! Ha van olyan legény még a mai világban, aki vállalja a veszélyt, nem riad vissza az isolygó-pisolygó gonosz boszorkánytól, a szúnyog-, a hal- és az egérkirálytól, akinek helyén az esze meg a szíve, akkor van remény. Akkor a király, kinek egyik szeme sír, a másik nevet, teljesen mosolygós lesz.
Az előadás valószínű mellékhatása a felnőtteknél akár több év fiatalodás!”

Hát mi felnőttek nem fiatalodtunk, pedig ha ezen múlna, akár százszor is megnéznénk a darabot. Azonban a Majorka Színházban most sem csalódtunk, valóban élveztük a játékot, jól szórakoztunk!

A fotókat megtekinthetik honlapunk GALÉRIÁJÁBAN.

Honlap készítés