Hírek

2018.10.15
Szüreti mulatság

A Mackó-Kuckóban számtalan program várja a gyerekeket, de a legzajosabbak, legnépszerűbbek mindig azok, amelyekre a családok apraja nagyja is hivatalos. Ilyenkor a szülők, családtagok az óvodába, bölcsődébe berohanás illetve az épületből való kirohanás helyett picit több időt töltenek el nálunk: együtt mulathatnak, alkothatnak csemetéjükkel, kényelmesen szóba elegyedhetnek a többi felnőttel, élvezhetik saját konyhánk remekműveit és persze sokakból ilyenkor előbújik a mindenkiben benne rejlő gyermek is.

A nevelési év első ilyen mindenkit megmozgató, megindító eseménye a Szüreti mulatság. Először a munka (azaz az alkotás és a préselés), utána a szórakozás, vagyis a mulatság! Az elmúlt időszakban valamennyi csoport az ősz témájával foglalkozott, a Mackó-Kuckósok sokat megtudhattak az ehhez kapcsolódó szokásokról, néphagyományokról. Előkerültek az őszhöz illetve az évszak gyümölcseihez kötődő mondókák, versek, dalok és készültek a szebbnél szebb alkotások, melyekből most is kiállítást rendeztünk intézményünk bejáratánál. Október 11-én, csütörtökön délelőtt elsajátíthattuk a hagyományos szőlőpréselés csínját-bínját és kortyoltuk elégedetten az eredményt, azaz a friss mustot.

Október 11-én, délután táncházzá változott ebédlőnkben gyülekeztek a családok. Meghívott néptáncoktatónk, Livi vezetésével mondókáztunk, énekeltünk és persze roptuk, ahogy illik, a talpalávalót, a ritmust hozzá a tekerőlant adta.

Mint minden Mackó-Kuckós családi programnál, most sem hagyhattuk ki saját konyhánk adta lehetőségeket: különleges ízesítésű, fahéjas tea, dekorációnak is beillő, pazar gyümölcsöstál és lángos enyhítette az összegyűlt sereg szomját, étvágyát. Egészségünkre!

A hangulatot hűen tükrözik az eseményen készült FOTÓK.

A pillanatok alatt elfogyó LUSTA LÁNGOS RECEPTJÉT pedig honlapunkon is megtalálják.

Honlap készítés