Hírek

2018.09.11
Ízek (tár)háza

Biztosan sokan emlékeznek a Tesz-Vesz város egyik meséjére, amelyben Kerek Perec, az egér pék icike picike veknikéket szaggatott. Csak hát túl sok élesztő került a tésztába és az apróságokból kemencét is szétszaggató kenyér sült.

A Mackó-Kuckó konyháján Anna néni vékony kis rúdjaiból ropogós, vaskos, kakaós házi kalács kerekedett a tepsikben és mivel nagyon ügyelt az arányokra, a mi sütőnk épségben megmaradt.

Óvodánk, bölcsődénk egyik kuriózuma (a Mozgásműveltség fejlesztő programon kívül) a konyha. Manapság kevés az az intézmény, amely megengedhet magának saját főzőkonyhát, inkább külső forrásból szerzik be a gyermekek étkezéséhez szükséges kész ételeket. Az élelmiszermanipulációk világában azt a filozófiát valljuk, hogy úgy tudjuk garantálni a gyermekek fejlődéséhez szükséges tápanyagokat, ha az ételeket minél tisztább nyersanyagokból, szigorú ellenőrzések mellett mi állítjuk össze, sütjük, főzzük, kutyuljuk. Így a Mackó-Kuckóban pl. a gyümölcsjoghurtot is natúr joghurtból és gyümölcsből állítjuk össze, de még a házi vegyessavanyút és a szeptember 11-ei menüben olvasható kakaós kalácsot is saját konyhánkon készítjük.

A gyerekek kedvenc receptjeiből készült válogatást honlapunkon megtalálják.
KEDVENCEK RECEPTEK

FOTÓK A HÁZI KALÁCSRÓL

Jó étvágyat kívánunk!

Honlap készítés