Hírek

2018.04.21
Ültess egy virágot...

Habár akad pár született arisztokrata, akit zavar a piszkos kéz vagy sáros ruha, de általánosságban elmondható, a gyerekek szeretik a földet túrni, gyúrni, ásni, megfogdosni. És a föld minél zsírosabb, feketébb, lucskosabb, nekik annál jobb. A szülők pedig ruhát áztatnak, fohászkodnak a folttisztítóhoz és sejtik, hogy a köröm alatti kosz (körömkefe-használat ide vagy oda), csak körömvágáskor tűnik majd el. De hiába, mindig van utánpótlás!

Április 22-én ünnepeljük világszerte a Föld napját. Az esemény kapcsán április 20-án szóval és tettel is adóztunk „a Földnek”, a minket körülvevő környezetnek. A Mackó-Kuckóban azonban nem csak ezt a különleges pénteket, hanem talán ami még fontosabb, az egyszerű hétköznapokat is át- meg átszövi a környezettudatos gondolkodás. Pl. szelektíven gyűjtjük a papírt, fogmosás közben elzárjuk a csapot stb. - apróságok, de nem is sejtjük, mennyit számítanak.

Reggeli után a csoportszobákban a természet megóvásának fontosságáról beszélgettünk. Aztán elérkezett a várva várt pillanat: előkerültek a kis ásók, lapátok és természetesen (az egyenlőre még) tiszta kezek és a gyerekek nekiláttak, hogy palántáik elültetésével minél színesebbé tegyék sziklakertünket és intézményünk előtti virágosládákat. A Mackó-Kuckósok dédelgették, el nem engedték kis csemetéjüket.  Mindannyian ragaszkodtak ahhoz, hogy ők maguk végezzék el saját kis virágaik körül a kerti munkálatokat.

Ilyen aprólékosan, ekkora műgonddal még senki nem ásott ki lyukat, döngölt földet és locsolt vizet! Reméljük, a petúniák, begóniák, büdöskék ezt meghálálják és egészen nyár végéig virítanak.

Intézményünk igazi virágoskertté változott, köszönjük a sok-sok palántát!

Az eseményről készült fotókat keressék GALÉRIÁNKBAN.

Honlap készítés